Search

Dry needling Dry needling

Het behandeling is geschikt voor mensen die deze volgende klachten hebben:

  • Verkrampte spieren
  • (Chronische) spierklachten
  • Psychologische factoren zoals stress en depressie
  • Slaaptekort
  • Overbelasting of blessures tijdens het sporten

Dit is een behandeling waarbij de specialist uw spieren behandeld met een speciale techniek, zodat de spierverkrampingen en verhardingen snel ontspannen worden.

Met deze behandeling wordt u behandelt door onze specialist die uw spieren gaat triggeren oftewel om uw verkrampingen te verhelpen met een acupunctuurnaald waarbij er geen vloeistof in de spier gespoten wordt. De meest voorkomende triggerpoints zitten bij nek, schouder, rug of onderrug. Het menselijke lichaam bouwt de triggerpoints willekeurig en onwillekeurig op. Dat wil zeggen dat ieder menselijk lichaam triggerpoints heeft, maar dat u daar niet altijd last van hoeft te hebben.

Onze behandelaar

Categories:

Myou Coumans

Mijn specialisaties:
  • Medical taping
  • Dry needling
  • Leefstijlcoach
  • Hand therapeut
  • Parkinson therapeut
Even voorstellen: In 2013 heb ik mijn studie fysiotherapie in Eindhoven afgerond en sindsdien ben ik werkzaam als algemeen fysiotherapeut bij Fysiotherapie Offermans. Je kunt me treffen in de praktijkruimtes als ook in de oefenzaal. Hier verzorg ik o.a. Parkinson-training en het COOL-programma (2-jarig leefstijlveranderingsprogramma voor mensen met obesitas, vergoed vanuit de zorgverzekeraar). De samenwerking tussen de patiënt en de therapeut staat bij mij centraal. Zonder goed overleg bereik je minder. Mijn interesse gaat naast het bewegingsapparaat ook uit naar de psyche van de mens. Waarom blijven bepaalde klachten in stand gehouden, hoe is de algemene gezondheid, denk aan voeding/slaap/stress. Deze interesse heeft ervoor gezorgd dat ik in 2020 tevens ben afgestudeerd als leefstijlcoach (BLCN-lid). Verder heb ik in 2016 de opleiding tot handtherapeut afgerond. U kunt bij mij terecht als uw handen/armen u hinderen in de dagelijkse bezigheden. U weet als geen ander hoe frustrerend het is, als u uw handen niet meer kunt gebruiken zoals u altijd gewend was. Hiervoor werk ik nauw samen met een hand-ergotherapeut. Dit zorgt voor korte communicatielijnen. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren verschillende cursussen gevolgd, waardoor u voor o.a. medical taping en dry-needling bij mij terecht kan. Tevens ben ik sinds 2014 lid van het Parkinsonnet. In de toekomst wil ik me graag blijven ontwikkelen. Ik hou ervan om nieuwe projecten op te starten en wil me daarnaast meer verdiepen in ontspanningstechnieken.

Direct een afspraak maken?

Back to Top
Wij zijn geopend. Houd rekening met de geldende corona maatregelen en blijf thuis bij klachten!