Search

Een functiebeperking dat wordt veroorzaakt door de hand is zeer vervelend. Handtherapie is voor de mensen die last/klachten hebben aan de hand of arm. Onze handtherapeut kan u in veel gevallen van de pijn af helpen, denk hierbij aan revalidatieproces na een operatie of conservatieve behandeling.

Bij handtherapie houden we de therapeut bezig met o.a. spieren, pezen, botten, zenuwen, huid en gewrichten van uw hand en/of pols. Meestal wordt u rechtstreeks naar de handfysiotherapeut verwezen. De hand/polsregio is een complex gewricht, die u in uw dagelijks leven vaak (onbewust) gebruikt. Een beperking in deze regio zal een beperking zijn in uw dagelijks functioneren.

De handtherapeut doet daarom samen met u een intake gesprek, daarna zal onze therapeut de behandelingen bespreken en een behandelplan opstellen.

Het aanmeten van braces, spalken of andere noodzakelijke aanpassingen kunnen wij ook uitvoeren; eventueel in overleg met onze hand ergotherapeut of een andere instrumentmaker.

Onze behandelaar

Categories:

Myou Coumans

Mijn specialisaties:
  • Medical taping
  • Dry needling
  • Leefstijlcoach
  • Hand therapeut
  • Parkinson therapeut
Even voorstellen: In 2013 heb ik mijn studie fysiotherapie in Eindhoven afgerond en sindsdien ben ik werkzaam als algemeen fysiotherapeut bij Fysiotherapie Offermans. Je kunt me treffen in de praktijkruimtes als ook in de oefenzaal. Hier verzorg ik o.a. Parkinson-training en het COOL-programma (2-jarig leefstijlveranderingsprogramma voor mensen met obesitas, vergoed vanuit de zorgverzekeraar). De samenwerking tussen de patiënt en de therapeut staat bij mij centraal. Zonder goed overleg bereik je minder. Mijn interesse gaat naast het bewegingsapparaat ook uit naar de psyche van de mens. Waarom blijven bepaalde klachten in stand gehouden, hoe is de algemene gezondheid, denk aan voeding/slaap/stress. Deze interesse heeft ervoor gezorgd dat ik in 2020 tevens ben afgestudeerd als leefstijlcoach (BLCN-lid). Verder heb ik in 2016 de opleiding tot handtherapeut afgerond. U kunt bij mij terecht als uw handen/armen u hinderen in de dagelijkse bezigheden. U weet als geen ander hoe frustrerend het is, als u uw handen niet meer kunt gebruiken zoals u altijd gewend was. Hiervoor werk ik nauw samen met een hand-ergotherapeut. Dit zorgt voor korte communicatielijnen. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren verschillende cursussen gevolgd, waardoor u voor o.a. medical taping en dry-needling bij mij terecht kan. Tevens ben ik sinds 2014 lid van het Parkinsonnet. In de toekomst wil ik me graag blijven ontwikkelen. Ik hou ervan om nieuwe projecten op te starten en wil me daarnaast meer verdiepen in ontspanningstechnieken.

Direct een afspraak maken?

Back to Top