Search

Mensen boven de 70 jaar met wat meer complexe problemen, kunnen altijd bij ons in behandeling. We kijken individueel waar de pijn vandaan komt en hoe kwetsbaar u bent, daarop voeren wij onze behandeling uit en helpen we u aan een pijnloos leven.

Veel voorkomende problemen zijn:

 • Problemen met bewegen, lopen en vallen;
 • Somberheid en eenzaamheid;
 • Onverklaarde achteruitgang in het dagelijks functioneren;
 • Geheugenproblemen, plotselinge verwardheid, ofwel een delier;
 • Het gebruik van veel medicijnen tegelijkertijd;
 • Lichamelijke klachten;
 • Problemen in de zorg en begeleiding.

Het verouderingsproces is een complexe biologische verandering, welke gevolgen heeft voor de reservecapaciteit, herstelprocessen en fysiologie bij ouderen. Bovendien is er bij veel ouderen sprake van multimorbiditeit en geriatrische syndromen (frailty, sarcopenie e.d.), wat het complexe profiel van de ouderen doelgroep illustreert. Om deze redenen beschikt de geriatriefysiotherapeut over specifieke kennis betreffende het ouder wordende lichaam en kan er op deze manier een bijdrage geleverd worden aan het verhogen van de kwaliteit van leven van zowel thuiswonende- als in een zorgsetting verblijvende ouderen.

Doel van de geriatriefysiotherapeut:

Het doel van de geriatriefysiotherapeut is om een optimaal effect te halen uit de inspanningen en hierbij patiënten maximale kwaliteit van leven te laten ervaren. De geriatriefysiotherapeut leert met specifieke kennis en vaardigheden ouderen hun potentieel beter te benutten.

Wist u dat:

Na een week in bed door een simpele griep, kan de spierkracht gemiddeld met 15% afnemen, wat voor een zelfstandig wonende oudere van zeventig veel gevolgen kan hebben. Immers kan dit voor een verhoogd valrisico en mindere zelfstandigheid zorgen.

Deskundige evaluatie van spierzwakte, behorend bij het normaal verouderingsproces, is een speerpunt in de begeleiding van elke oudere.
Te meer omdat er voldoende bewijs is voor effectieve interventies om de spierkracht te verhogen en daarmee de zelfredzaamheid (ondanks de leeftijd!).
De geriatriefysiotherapeut richt zich op de hulpbehoevende geriatrische patiënt, alsook op de meer algemene doelgroep van de ouder wordende mens vanuit een curatief en preventief oogpunt. Men richt zich niet enkel op de aandoening, maar het complex klinisch beeld en functionele gezondheid van de patiënt staat centraal. Bij de preventie richt de fysiotherapeut zich vooral op het behoud van de zelfstandigheid van de patiënt.

Onze behandelaar

Categories:

Tom Alberts

 • Fysiotherapeut
 • Dry Needling
 • Shockwave
 • Echografie I.O.
Even voorstellen: Ik ben Tom en fysiotherapeut bij fysiotherapie Offermans. Met veel plezier & passie ga ik iedere dag weer naar de praktijk door het leuke team, maar ook zeker de patiënten! Ik werk graag met mensen en zo ben ik de fysiotherapie ingerold. Mijn passie ligt bij het helpen van ouderen en sporters dit kan natuurlijk mooi gecombineerd worden. Los daarvan help ik graag iedereen met klachten. Mijn ambities zijn om de master geriatrie af te ronden en mensen weer terug te geven wat ze niet meer kunnen in het dagelijks leven. Het vak fysiotherapie staat niet stil en dat is voor mijn patiënten en mijzelf erg belangrijk om mee te blijven bewegen. Mijn visie is dat je ongeacht je leeftijd nog heel veel kunt bereiken mits je op de juiste manier aan je doelen werkt! Mijzelf omschrijf ik als erg sportief, sociaal en positief ingesteld. In mijn vrije tijd een levensgenieter op verschillende manieren: lekker eten, wintersport, duiken, wakeboarden, fitness, mountainbike, voetbal en ééntje drinken met vrienden!

Direct een afspraak maken?

Back to Top